top of page

GÜMRÜK NEDİR ?

Güncelleme tarihi: 1 May 2023




İstisnasız bütün devletlerin bağımsız ve kendilerine ait gümrük bölgeleri vardır. Tabii ki bu gümrük bölgelerinde hem ithalat hem de ihracat için sirkülasyonda olan mal ve eşyaların giriş ve çıkış işlemleri kontrol altında tutulmaktadır. Gerekli görüldüğü takdirde bu noktada çeşitli işlemler yapılmaktadır. Bu uygulamalar bütün devletler tarafından gerçekleştirilmektedir ve bu uygulamalar çeşitli uluslararası kurallara göre yapılmaktadır. Böylelikle bu işlemlerde devletler, birbirlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmektedirler.


Gümrükleme Ne İşe Yarar?

Gümrükleme işlemi ile devletler arasında yapılan ticarete konu olan ürünlerin sınırlardan içeriye girmesi denetlenir,düzenlenir ve kayıt altına alınır. Gümrük işlemlerinin yapılmaması durumunda ilgili ülkeye girecek olan ithal ürünlerden ve ticaret mallarından hiçbir paydaş kar elde edemeyecektir.

Ayrıca gümrükleme ile ülkeye giren her ürünün takibi sağlanabildiği için güvenlik zaafiyetleri minimuma indirilecektir. Ülkenin ve toplumun huzuru ve barışı için ülkeye giren malların denetlenmesi büyük önem arz etmektedir.

Gümrükler aynı zamanda ülkeler için birer sınır hattı da belirtir ve ülkelerin uluslararası alandaki saygınlığına katkı sağlar.


Gümrük müşavirliği hizmeti, ithalat ve ihracat gümrükleme işlemlerinizi SK TAREKS DANISMANLIK olarak Gümrük’ün profesyonel ekibinin etkili ve hızlı çözümleri ile tamamlıyoruz.


Gümrük Müşavirliği ve Gümrükleme

Gümrük Müşavirliği, gümrükleme işlemini gerçekleştiren, bulunduğu ülkede gümrük işlemlerini gerçekleştirme ve gümrük danışmanlığı izni olan firmalar tarafından yürütülür. Gümrükleme ise ürün, eşya ya da taşıtların bir ülkeden diğer ülkeye geçişi esnasında, ürünlerin kabul edileceği ülke tarafından belirlenmiş gümrük kurallarına uyup uymadığının incelenmesi, gerekli izinlerin oluşturulması ve o ülkeye ürünlerin kabul edilmesi işlemlerini kapsamaktadır. Gümrük işlemleri iki kategoride incelenebilir. Bunlardan biri ithal gümrük işlemleri, diğeri ise ihracat gümrük işlemleridir. İthalat gümrük işlemlerinde ithal edilecek ürünleri kapsarken, ihracat işlemleri ise ülkemizden diğer ülkelere geçişi yapılacak ürünlerin ihracat izinlerini kapsamaktadır.

Gümrük Müşavirliği şirketleri ülkemizde büyük önemi olan dış ticaretin kilit noktalarını üstlenmektedir. Bu nedenle deneyim, bilgi ve iyi bir ekip bir müşavirlik firması için gerçekten önemlidir. SK TAREKS DANISMANLIK , tecrübeli lisanslı gümrük müşavirleri ve dinamik ekibi ile müşterilerinin gümrükleme çözümleri için her zaman en kaliteli hizmeti vermek için çalışmaktadır. SK TAREKS DANISMANLIK , malların ihracat, ithalat ve transit gibi her türlü gümrükleme işlemlerini hızlı ve etkili yöntemler sağlamaktadır. SK TAREKS DANISMANLIK ile gümrükleme hizmeti kapsamında:

  • Gereken belgelerin oluşturulması

  • Bu belgelerin gümrük idarelerine ve diğer ilgili kurum ya da kuruluşlara gönderilmesi,

  • Malların muayene ve beyan edilmiş bilgileri doğrultusunda tarifelerinin oluşturulması,

  • Gümrükleme standartlarına göre değerlendirilmesi,

  • Vergi gibi yasal işlemlerin gerçekleştirilmesi,

  • Malların gerekli kişilere teslimi olarak özetlenebilir.

İthalat Gümrükleme İşlemleri

SK TAREKS DANISMANLIK ile dış ticaretin en önemli adımlarından olan ithalat gümrükleme işlemleriniz emin ellerde. İthalat faaliyetlerinizi bir gümrük müşavirliği firması danışmanlığı ile gerçekleştirmeniz firmanıza birçok katkıda bulunmaktadır. En büyük avantajlarından biri ithalat gümrük işlemleri için gerekli olan tüm belgelerin SK TAREKS DANISMANLIK tarafından profesyonelce hazırlanmasının ardından ilgili resmi kurum ve kuruluşlara ulaştırılması sağlanır. Diğer avantajlarından biri ise, gümrük işlemleri gerçekleştirilirken ithal edilecek ürünlerin kontrolünün SK TAREKS DANISMANLIK tarafından yapılacak olmasıdır. Bu süreçte hatalı ya da eksik eşya ya da mal tespiti yapılmaktadır ve hatasız mallar teslim alınmaktadır. Aynı zamanda tüm bu işlemlerin hukuk mevzuat kurallarına uygun olması gerekmektedir. SK TAREKS DANISMANLIK bilgili ve deneyimli çalışan profili ile ithalat gümrük işlemleri için en iyi hizmeti gerçekleştirecektir. İthalatı yapılacak malların teslim sürecinde de firmaların hizmetindedir.


İhracat Gümrükleme İşlemleri

SK TAREKS DANISMANLIK ithalat işlemlerinizde yanınızda olduğu gibi, ihracat işlemlerinde de üstün kalitede ve güvenlikle hizmet vermektedir. SK TAREKS DANISMANLIK sayesinde ihraç edeceğiniz ürünlerin kontrolünü yapmakla birlikte, ihracat için gerekli gümrük beyannamelerinin oluşturulmasında da destek alabilirsiniz. SK TAREKS DANISMANLIK , ürünlerinizin nakliye işlemleri ile de yakından ilgilenmektedir. Tüm sürecin kontrolünü yaparak iyi hizmet almanızı ve hiçbir sorunla karşılaşmamanızı sağlamak için uzman ekibi ile çalışmaktadır.


SK TAREKS DANISMANLIK ile

Etkili, Hızlı ve Güvenli Gümrük Danışmanlığı Fırsatı

SK TAREKS DANISMANLIK hızlı, etkili ve güvenli hizmet vermek için uzman ekibi ile çalışmaktadır. Oluşabilecek problemleri öncesinde belirleyerek gerekli aksiyonları alarak sorunların oluşmasını önler. Aynı zamanda Gümrük Müşavirliği hizmeti sürecinde şeffaflık ilkesini benimsemiştir. SK TAREKS DANISMANLIK tüm süreci sizinle paylaşmaktadır. Entegre sistemleri sayesinde müşterilerine güncel bilgi akışı takibi imkanı vermektedir.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page